Potatis- och tomatpaj

Pajer är en favorit som passar de flesta, både som middag eller till buffén. Denna matiga potatis- och tomatpaj är en variant som får sina ljuvliga smaker från fetaost och färska örter och omsluts av en mild äggstanning.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Ingredienser
6 portioner
75 g smör eller margarin
1 dl kvarg (10%)
3 dl vetemjöl
Fyllning
500 g kokt färskpotatis i bitar
150 g fetaost gärna mager variant
2 dl mjölk
4 ägg
3 msk hackade färska örter, tex basilika och timjan
1 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak
1 dl riven mager ost
150 g körsbärstomater i halvor
Gör så här
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God och mättande! Lade till soltorkade tomater och färsk basilika. Blev mycket uppskattat, den här gör vi gärna fler gånger.
Suzanne
2021-07-24Vi gjorde pajerna på vinterpotatis och det blev också bra. Pajen går utmärkt att göra i förväg och frysa in. Passar perfekt som ett matigt alternativ på ett buffébord!
Margareta
2008-03-22Lite jobbigt att borsta potatisen före kokningen men det är det värt. Mycket god paj, bra att servera till vegetarianer.
Irja
2004-06-12