Potatis- och tomatpaj

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
3
Potatis- och tomatpaj

Pajer är en favorit som passar de flesta, både som middag eller till buffén. Denna matiga potatis- och tomatpaj är en variant som får sina ljuvliga smaker från fetaost och färska örter och omsluts av en mild äggstanning.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Potatis- och tomatpaj

Ingredienser

6 portioner
75 g  smör eller margarin
1 dl  kvarg (10%)
3 dl  vetemjöl

Fyllning

500 g  kokt färskpotatis i bitar
150 g  fetaost gärna mager variant
2 dl  mjölk
4   ägg
3 msk  hackade färska örter, tex basilika och timjan
1 tsk  salt
nymalen svartpeppar efter smak
1 dl  riven mager ost
150 g  körsbärstomater i halvor

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

God och mättande! Lade till soltorkade tomater och färsk basilika. Blev mycket uppskattat, den här gör vi gärna fler gånger.

Suzanne

2021-07-24

Vi gjorde pajerna på vinterpotatis och det blev också bra. Pajen går utmärkt att göra i förväg och frysa in. Passar perfekt som ett matigt alternativ på ett buffébord!

Margareta

2008-03-22

Lite jobbigt att borsta potatisen före kokningen men det är det värt. Mycket god paj, bra att servera till vegetarianer.

Irja

2004-06-12

Testa liknande recept

Fårost till grillspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaviarmacka de luxe
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxbollar med soltorkade tomater
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renklämma
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftpytt med västerbottenkräm
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga