Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatis- och tomatpaj

Pajer är en favorit som passar de flesta, både som middag eller till buffén. Denna matiga potatis- och tomatpaj är en variant som får sina ljuvliga smaker från fetaost och färska örter och omsluts av en mild äggstanning.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kör ingredienserna till pajskalet i matberedare eller nyp ihop degen för hand och platta ut i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 6 port).
  3. Grädda pajskalet i ca 10 minuter tills det får lite färg.
  4. Fyllning: Lägg potatisbitarna på bottnen i pajskalet och smula fetaosten över.
  5. Vispa ihop mjölk, ägg, örter och salt och peppar. Häll detta i pajskalet. Strö över osten.
  6. Ställ tomathalvorna i pajen och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Pajen är lika god avsvalnad som varm.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 3 dl vetemjöl
Fyllning
  • 500 g kokt färskpotatis i bitar
  • 150 g fetaost gärna mager variant
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk hackade färska örter, tex basilika och timjan
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 dl riven mager ost
  • 150 g körsbärstomater i halvor
Lägg till i inköpslistan