Potatis- och ostpaj

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
4
Potatis- och ostpaj

Denna smarriga potatis- och ostpaj gör sig utmärkt som ett matigare inslag på kräftskivan! Den tar cirka en timme att tillaga och pajen fungerar också bra till fisk eller kallskuret.

Potatis- och ostpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vetemjöl
100 g  smör eller margarin
3 msk  kallt vatten

Fyllning

500 g  potatis (kokt)
1 1/2 dl  hackad dill
3   ägg
3 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  malen svartpeppar
ca 2 dl  lagrad, riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

God paj som passar till allt möjligt.

Johanna

2021-07-11

Jag bytte ut potatisen mot sötpotatis och vi åt den tillsammans med skagenröra och kräftor. Det blev jättegott och mycket uppskattat.

Titti

2006-08-27

God som ett lite matigare tillbehör till kräftorna. Är inne på samma linje som Ingrid. Går att variera med annan smaksättning för att passa till kallskuret kött.

Monika

2006-08-13

Testa liknande recept

Ostpaj med dill
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftpaj
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatispaj med lök och dill
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sveciapaj med karamellig lök
Betyg 2.9 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftbröd med ost och dill
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga