Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatis- och ostpaj

Denna smarriga potatis- och ostpaj gör sig utmärkt som ett matigare inslag på kräftskivan! Den tar cirka en timme att tillaga och pajen fungerar också bra till fisk eller kallskuret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
  4. Skala och skiva potatisen och hacka dillen. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  5. Lägg potatisen i pajskalet och strö över dill och ost. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 500 g potatis (kokt)
  • 1 1/2 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • ca 2 dl lagrad, riven ost
Lägg till i inköpslistan