Potatis- och ostpaj

4
4
Potatis- och ostpaj

Denna smarriga potatis- och ostpaj gör sig utmärkt som ett matigare inslag på kräftskivan! Den tar cirka en timme att tillaga och pajen fungerar också bra till fisk eller kallskuret.

Potatis- och ostpaj

Ingredienser

4 portioner
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning

500 g potatis (kokt)
1 1/2 dl hackad dill
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
ca 2 dl lagrad, riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Johanna

2021-07-11

God paj som passar till allt möjligt.

Titti

2006-08-27

Jag bytte ut potatisen mot sötpotatis och vi åt den tillsammans med skagenröra och kräftor. Det blev jättegott och mycket uppskattat.

Monika

2006-08-13

God som ett lite matigare tillbehör till kräftorna. Är inne på samma linje som Ingrid. Går att variera med annan smaksättning för att passa till kallskuret kött.