Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Turkiska räkspett

Aptitliga och mycket snabbgjorda turkiska räkspett, med kryddiga smaker av vitlök, spiskummin och koriander. Serveras gärna räkorna på en bädd av gröna blad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Rör ner spiskummin, pressad vitlök, koriander och olivolja. Låt räkorna ta smak i 10 minuter.
  2. Trä räkorna på tandpetare eller avklippta grillpinnar. Stek dem snabbt i lite olja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g räkor med skal (stora, helst 50/70)
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 msk olivolja + olja att steka i
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 290 kJ / 70 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden