Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

31
9
Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Ingredienser

4 portioner
500 g
oxfilé
2 krm
salt
1/2 tsk
svartpeppar
3/4 dl
vitvinsvinäger
4 msk
japansk soja
3 msk
ostronsås
1
rödlök
1
tomat
3 msk
rapsolja
1
finskuren salladslök
2
finhackade vitlöksklyftor
1 msk
hackad koriander

Till servering

pommes frites och kokt ris

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Oliver

2/25/2021

Otroligt gott för vardagsmat. Och då ersätter jag oxfilén med en annan nötdetalj och det blir väldigt bra. Har gjort detta recept två gånger nu och ena gången följde jag receptet och tyckte det var aningen mycket vinägersmak. Andra gången halverade jag vinägern och då blev det för lite vinägersmak, så jag siktar på 1/2 dl nästa gång.

Johan

1/16/2021

Riktigt gott! Rekommenderas!

Amina

1/13/2021

Supergott!!!

Testa liknande recept