Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

37
12
Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Ingredienser

4 portioner
500 g
oxfilé
2 krm
salt
1/2 tsk
svartpeppar
3/4 dl
vitvinsvinäger
4 msk
japansk soja
3 msk
ostronsås
1
rödlök
1
tomat
3 msk
rapsolja
1
finskuren salladslök
2
finhackade vitlöksklyftor
1 msk
hackad koriander

Till servering

pommes frites och kokt ris

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Mitra

2021-04-22

Riktigt riktigt gott och lättlagad. Kommer att lagas många ggr till. 🙂

Maria

2021-04-16

Gott! Trevlig syra. Gick utmärkt med ryggbiff och enbart pommes. En fräsch sallad till passade fint.

Jessica

2021-03-07

Gott. Bra när man får de "tråkiga" ändbitarna över på filé. Tyckte det var bra balans med vinägern. Serverade extra ostronsås som tillbehör på bordet.

Testa liknande recept