Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta
Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g oxfilé
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 dl vitvinsvinäger
4 msk japansk soja
3 msk ostronsås
1 rödlök
1 tomat
3 msk rapsolja
1 finskuren salladslök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk hackad koriander
Till servering
pommes frites och kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Läste kommentarerna och minskade något på vinägern.
Victoria
2023-07-24Grymma matlådor Och gott !
Jessica
2023-01-22Mycket gott och lätt att laga till stort sällskap
Marcus
2022-10-19