Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta
Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g oxfilé
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 dl vitvinsvinäger
4 msk japansk soja
3 msk ostronsås
1 rödlök
1 tomat
3 msk rapsolja
1 finskuren salladslök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk hackad koriander
Till servering
pommes frites och kokt ris
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Läste kommentarerna och minskade något på vinägern.
Victoria
2023-07-24Grymma matlådor Och gott !
Jessica
2023-01-22Mycket gott och lätt att laga till stort sällskap
Marcus
2022-10-19