Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Betyg 4.8 av 5.
65 personer har röstat
17
Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta

Ingredienser

4 portioner
500 g  oxfilé
2 krm  salt
1/2 tsk  svartpeppar
3/4 dl  vitvinsvinäger
4 msk  japansk soja
3 msk  ostronsås
1   rödlök
1   tomat
3 msk  rapsolja
1   finskuren salladslök
2   finhackade vitlöksklyftor
1 msk  hackad koriander

Till servering

pommes frites och kokt ris

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Läste kommentarerna och minskade något på vinägern.

Victoria

2023-07-24

Grymma matlådor Och gott !

Jessica

2023-01-22

Mycket gott och lätt att laga till stort sällskap

Marcus

2022-10-19

Testa liknande recept

Grillad oxfilé
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pommes gruyère med jalapeño
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fries med kimchi och lax
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dirty fries
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Moules à la crème
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga