Locro – Peruansk pumpagryta

Den peruanska pumpagrytan locro är smakrik, krämig och värmande, dessutom är den lakto-vegetarisk. Du gör grytan med bland annat butternutpumpa, potatis, majs, ärter och fetaost, och serverar med mumsigt ris smaksatt med vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
1 kg butternutpumpa
300 g potatis
1 stor rödlök
4 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
4 dl vatten
3/4 dl majskorn (gärna burkmajs)
3/4 dl tinade frysta gröna ärtor
3/4 dl vispgrädde
100 g fetaost i tärningar
salt
svartpeppar
Ris
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
4 dl jasminris
Till servering
färsk koriander
torkad oregano
Gör så här
00:05:00
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stKrydda med vitlök o paprikapulver o lite chili. Servera med dubbel mängd fetaost och stark chorizo till köttisen.
Sara
Gott och annorlunda! Jag tyckte tyvärr att receptet saknade lite smak och adderade spiskummin och vitlök samt lite extra fetaost, efter justering 4.5😊
Felicia
Lägg i dubbla mängden fetaost och krydda med 1tsk lökpulver och 1tsk vitlökskrydda så blir det ännu godare! :)
Melinda