Viltskavsgryta med gröna ärtor
En krämig viltskavsgryta borde man äta oftare. Låt köttet kokas i en grytbas gjord på grädde, mjölk, majsstärkelse, soja och kryddor, och ät den ihop med kokt potatis och lite gröna ärtor. Strö sen lite hackad gräslök över tallriken, det tillför både smak och skapar en fin rätt att titta på.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
1 msk olja
2 förp älgskav (à 240 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 msk japansk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2905 KJ / 687 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer