Viltskavsgryta med gröna ärtor

8
0 Klimatsmart
Viltskavsgryta med gröna ärtor

En krämig viltskavsgryta borde man äta oftare. Låt köttet kokas i en grytbas gjord på grädde, mjölk, majsstärkelse, soja och kryddor, och ät den ihop med kokt potatis och lite gröna ärtor. Strö sen lite hackad gräslök över tallriken, det tillför både smak och skapar en fin rätt att titta på.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Viltskavsgryta med gröna ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gul lök
1 msk
olja
2
förp älgskav (à 240 g)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
timjan
1 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk gräslök
1/2
förp frysta gröna ärtor (à 300 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen till köttet med lite vinbärsgelé.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2905 KJ / 687 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept