Viltskavsgryta med gröna ärtor

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
0Klimatsmart
Viltskavsgryta med gröna ärtor

En krämig viltskavsgryta borde man äta oftare. Låt köttet kokas i en grytbas gjord på grädde, mjölk, majsstärkelse, soja och kryddor, och ät den ihop med kokt potatis och lite gröna ärtor. Strö sen lite hackad gräslök över tallriken, det tillför både smak och skapar en fin rätt att titta på.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Viltskavsgryta med gröna ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   gul lök
1 msk  olja
2   förp älgskav (à 240 g)
2 1/2 dl  vispgrädde
1 tsk  timjan
1 1/2 dl  mjölk
2 tsk  majsstärkelse
1 msk  japansk soja
salt
peppar
1/2   förp färsk gräslök
1/2   förp frysta gröna ärtor (à 300 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen till köttet med lite vinbärsgelé.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2905 KJ / 687 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ramensoppa med viltskav
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamp- och ärtpasta med riven ost
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön ärtröra
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gräddig viltskavsgryta med pasta
Betyg 2.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgramen med shiitakesvamp
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabskav i pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga