Viltskavsgryta med gröna ärtor

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
0Klimatsmart
Viltskavsgryta med gröna ärtor

En krämig viltskavsgryta borde man äta oftare. Låt köttet kokas i en grytbas gjord på grädde, mjölk, majsstärkelse, soja och kryddor, och ät den ihop med kokt potatis och lite gröna ärtor. Strö sen lite hackad gräslök över tallriken, det tillför både smak och skapar en fin rätt att titta på.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Viltskavsgryta med gröna ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
1 msk olja
2 förp älgskav (à 240 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 msk japansk soja
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök
1/2 förp frysta gröna ärtor (à 300 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2905 KJ / 687 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grön ärtröra
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Älgfärsbiffar med krämig ärtpasta
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön omelett med ärtor och fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och ärtomelett rättiksslaw
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med rotfrukter, örter och citron
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga