Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Ljus köttfärssås med pasta

Det är ingen konst att laga denna härligt mustiga och smakrika köttfärssås. Soja och basilika ger köttfärsen karaktär. Lyft de goda smakerna med en skvätt matlagningsgrädde. Servera med pasta och gärna en krispig sallad så har du en fin vardagsfavorit.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i matfettet och krydda med salt och peppar. 
  3. Häll grädden i pannan och smaka av med soja och basilika.
  4. Skär paprikan i bitar och blanda med salladen och gärna en vinägrett (se tips).
  5. Servera pastan med köttfärssås och sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matlagningsgrädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut smör välj olja till stekning.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Klimattips

Här kan du enkelt välja kycklingfärs istället för blandfärs och minska klimatpåverkan med 74 %. Genom att välja en växtbaserad färs minskar du klimatpåverkan med 83 %.

Tips

Vill du piffa till din sallad har du här ett enkelt recept på vinagrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 500 g blandfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 röd paprika
  • 65 g sallad (gärna småblad)
Att ha hemma
  • 1/2 msk smör eller olja
  • salt och peppar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2513 kJ / 601 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer