Köttfärsgryta med pasta
En köttfärsgryta som innehåller en liten smaköverraskning. Köttet steks innan grädde och smakrik pesto rörs ner. Salta och peppra efter behag, och servera grytan ihop med kokt pasta samt friska och krispiga gurkbitar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 burk pesto soltorkade tomater (à 185 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3172 KJ / 758 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
La till lök, vitlök, ketchup, chili, tomater och pastakrydda. Då gick det att äta, men alldeles för flottigt
Vilma
2023-03-13Aldeles för mycket fett i maten. Ligger uppe på o flyter, ser inte aptitligt ut. Kanske hade funkat bättre med en magrare färs men här fick man blandfärs med som är lite fet i sig.
Emma
2023-03-12För två år sen skrev ni att ni hade justerat receptet.Det är fortfarande riktigt äckligt.Kalla det istället fettgryta med pasta för det är vad det är.
Walter
2023-03-08