Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Köttfärsgryta med pasta

En köttfärsgryta som innehåller en liten smaköverraskning. Köttet steks innan grädde och smakrik pesto rörs ner. Salta och peppra efter behag, och servera grytan ihop med kokt pasta samt friska och krispiga gurkbitar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Rör i grädde och pesto. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär gurkan i bitar.
  4. Servera pastan med köttfärgrytan och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (ev i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna route)
  • 500 g blandfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 burk pesto soltorkade tomater (à 185 g)
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3172 kJ / 758 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer