Köttfärsgryta med pasta

32
13
Köttfärsgryta med pasta

En köttfärsgryta som innehåller en liten smaköverraskning. Köttet steks innan grädde och smakrik pesto rörs ner. Salta och peppra efter behag, och servera grytan ihop med kokt pasta samt friska och krispiga gurkbitar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Köttfärsgryta med pasta

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna route)
500 g
blandfärs
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
burk pesto soltorkade tomater (à 185 g)
1
gurka

Att ha hemma

1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 dl
mjölk
1 tsk
majsstärkelse

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (ev i peston).

Gör så här

Tips

Använd gärna oljan som samlas på toppen av pestoburken till stekning av färsen.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Ronny

2021-01-22

Vidrigt!

Therese

2021-01-21

Väldigt mkt olja från peston, la till 1 tsk sambal oelek för mer smak

Redaktionen ICAse

2021-02-02

Hej Therese! Våra kockar har nu finjusterat receptet lite och minskat mängden olja till stekning samt lagt till mjölk och majsstärkelse. Hoppas att du vill laga denna igen! Hälsningar Elina

Sofia

2021-01-19

Gott men väldig fett, mycket olja av peston.

Näringsvärde per portion

Energi 3172 KJ / 758 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept