Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen quinoasallad

Mycket god sallad och perfekt bjudmat. Ljummen quinoasallad är en grön och nyttig sallad som lätt kan varieras med något kallskuret. Fänkål och krämig chèvre tillför rätten det lilla extra.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj quinoan i hett vatten. Koka den sedan i buljongen i ca 15 minuter.
  2. Skala löken. Skiva löken och fänkålen fint. Skär tomaterna i halvor.
  3. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Blanda med lök, fänkål och tomat.
  4. Häll av buljongen från quinoan. Vänd ihop med rucola och grönsakerna. Servera med smulad chèvre.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongen och byt chèvre mot t ex tofu.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl quinoa
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 liten rödlök
  • 1 fänkål
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 100 g ruccolasallad
  • 150 g chèvre
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1970 kJ / 470 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden