Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med quinoa, fetaost och rucola

En toppensallad som både är snabblagad och väldigt god. Blanda matig quinoa, krämig fetaost, rödlök, tomat och spänstig ruccola med dressingen och du har en färgrik, nyttig sallad färdig att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoa enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skiva löken. Skär osten i tärningar. Skölj tomaterna och ruccolasalladen. Skär tomaterna i halvor.
  3. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Blanda alla ingredienserna i en skål, vänd ner dressingen.
  5. Till servering: Servera med bröd, eller med rostbiff, kalkon eller kycklingklubbor.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkfri: byt fetaosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl quinoa
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost (16%)
  • 250 g cocktailtomater
  • 75 g ruccolasallad
Dressing
  • 2 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk färsk hackad oregano
  • salt och peppar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2244 kJ / 535 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer