Potatissallad med tomater och getost

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
3
Potatissallad med tomater och getost

Utsökt potatissallad som får en superb smak av den goda getosten, de solmogna tomaterna och den distinkta aromen hos ruccolan. Optimalt tillbehör till den nygrillade saftiga biffen eller den ugnsbakade laxen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Potatissallad med tomater och getost

Ingredienser

10 portioner
2 kg potatis
1 gul lök
5 tomater
1 msk olivolja
2 msk ljus vinäger
1 1/2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
2 krm svartpeppar
250 g chèvre (fransk getost)
100 g rucolasallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

det var en överraskning att min son som är extremt kräsen vad gäller mat åt två stora portioner av denna potatissallad. Vi serverade den ljummen och uteslöt getosten och ruccolan då vi inte är så förtjusta i det! Använde vinäger med vitlöksmak och det blev jättegott!

Johanna

2010-06-16

det är lätt relativt snabbt går att förbereda, jag tog citronolivolja, god till grillat

Carina

2009-05-15

Jag tycker att den här potatissalladen ska ätas ljummen. Då kommer den till sin rätt.När den blir kall kan den kännas litet mäktig och mättsam

Margareta

2005-06-18

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Potatissallad med svarta bönor
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre med rostade nötter, fikonvinägrett och ruccola
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre chaud - chèvretoast
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Modern klassiker - Baguette med chèvre och honung
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen quinoasallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga