Potatissallad med tomater och getost
Utsökt potatissallad som får en superb smak av den goda getosten, de solmogna tomaterna och den distinkta aromen hos ruccolan. Optimalt tillbehör till den nygrillade saftiga biffen eller den ugnsbakade laxen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
2 kg potatis
1 gul lök
5 tomater
1 msk olivolja
2 msk ljus vinäger
1 1/2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
2 krm svartpeppar
250 g chèvre (fransk getost)
100 g rucolasallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett16 g
Kommentarer
det var en överraskning att min son som är extremt kräsen vad gäller mat åt två stora portioner av denna potatissallad. Vi serverade den ljummen och uteslöt getosten och ruccolan då vi inte är så förtjusta i det! Använde vinäger med vitlöksmak och det blev jättegott!
Johanna
2010-06-16det är lätt relativt snabbt går att förbereda, jag tog citronolivolja, god till grillat
Carina
2009-05-15Jag tycker att den här potatissalladen ska ätas ljummen. Då kommer den till sin rätt.När den blir kall kan den kännas litet mäktig och mättsam
Margareta
2005-06-18