Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med tomater och getost

Utsökt potatissallad som får en superb smak av den goda getosten, de solmogna tomaterna och den distinkta aromen hos ruccolan. Optimalt tillbehör till den nygrillade saftiga biffen eller den ugnsbakade laxen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen knappt mjuk.
  2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Lägg det i en skål.
  3. Häll över olja och vinäger. Tillsätt salt och peppar.
  4. Låt potatisen svalna och skär den i bitar. Vänd ner den i tomatsalladen.
  5. Dela osten i bitar. Blanda ner osten och ruccolan i salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för getost.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 5 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk ljus vinäger
  • 1 1/2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g chèvre (fransk getost)
  • 100 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden