Potatissallad med tomater och getost

3
3
Potatissallad med tomater och getost

Utsökt potatissallad som får en superb smak av den goda getosten, de solmogna tomaterna och den distinkta aromen hos ruccolan. Optimalt tillbehör till den nygrillade saftiga biffen eller den ugnsbakade laxen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Potatissallad med tomater och getost

Ingredienser

10 portioner
2 kg potatis
1 gul lök
5 tomater
1 msk olivolja
2 msk ljus vinäger
1 1/2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
2 krm svartpeppar
250 g chèvre (fransk getost)
100 g rucolasallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för getost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Johanna

2010-06-16

det var en överraskning att min son som är extremt kräsen vad gäller mat åt två stora portioner av denna potatissallad. Vi serverade den ljummen och uteslöt getosten och ruccolan då vi inte är så förtjusta i det! Använde vinäger med vitlöksmak och det blev jättegott!

Carina

2009-05-15

det är lätt relativt snabbt går att förbereda, jag tog citronolivolja, god till grillat

Margareta

2005-06-18

Jag tycker att den här potatissalladen ska ätas ljummen. Då kommer den till sin rätt.När den blir kall kan den kännas litet mäktig och mättsam

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Fett 16 g
Läs mer om näringsvärden