Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chèvre chaud - chèvretoast

Denna vackra chèvretoast är en perfekt och snabblagad lättlunch. Låt bara dina bröd med knaprig, nystekt bacon och ost gratineras i ugn några minuter och servera sedan din smarriga Chèvre chaud på en bädd av ruccolasallad och toppad med söt honung.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på högsta värmen "grill". Rosta formbröden.
  2. Stek bacon knaprigt.
  3. Skär chèvren i 4 bitar (för 4 port), ca 1-2 cm tjocka skivor. Lägg osten och bacon på formbrödet.
  4. Lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen i 2-3 minuter eller till fin färg.
  5. Lägg upp på en bädd av ruccolasallad. Ringla honungen över och ät genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor vitt eller mörkt formbröd
  • 1 paket strimlad bacon
  • ca 200 g chèvre (getost)
  • ruccolasallad till servering
  • ca 1 tsk honung till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?