Ljummen pasta pebre med oliver

3
0 Klimatsmart
Ljummen pasta pebre med oliver

En lagom ljummen måltid får smakerna att komma till sin rätt. En härlig hetta från den röda chilifrukten gifter sig jättebra med koriandern och plommontomaterna. För att spetsa smaklökarna lite extra toppar du rätten med kapris och oliver. Mums säger vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Ljummen pasta pebre med oliver

Ingredienser

4 portioner
1
schalottenlök
1
vitlöksklyfta
1
röd peppar (chili)
4
port linspasta (gärna penne)
150 g
sockerärtor
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
20 g
färsk koriander
2 msk
olivolja
1
citron
-
salt
-
peppar
240 g
kalamonoliver
1 dl
cocktailkapris
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1801 KJ / 430 kCal
Fett 16 g
Salt 5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept