Ljummen pasta pebre med oliver
En lagom ljummen måltid får smakerna att komma till sin rätt. En härlig hetta från den röda chilifrukten gifter sig jättebra med koriandern och plommontomaterna. För att spetsa smaklökarna lite extra toppar du rätten med kapris och oliver. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 röd peppar (chili)
4 port linspasta (gärna penne)
150 g sockerärtor
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
20 g färsk koriander
2 msk olivolja
1 citron
salt
peppar
240 g kalamonoliver
1 dl cocktailkapris
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1801 KJ / 430 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater54 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer