Ljummen pasta pebre med oliver

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Ljummen pasta pebre med oliver

En lagom ljummen måltid får smakerna att komma till sin rätt. En härlig hetta från den röda chilifrukten gifter sig jättebra med koriandern och plommontomaterna. För att spetsa smaklökarna lite extra toppar du rätten med kapris och oliver. Mums säger vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Ljummen pasta pebre med oliver

Ingredienser

4 portioner
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1   röd peppar (chili)
4   port linspasta (gärna penne)
150 g  sockerärtor
1/2   förp plommontomater (à 500 g)
20 g  färsk koriander
2 msk  olivolja
1   citron
salt
peppar
240 g  kalamonoliver
1 dl  cocktailkapris
65 g  rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1801 KJ / 430 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater54 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Marinerad paprika med kapris och sardeller
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- och salviapizza
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brooklyn Bud – grillmacka med ägg och bacon
Betyg 3.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinpotatis med kapris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimlag med chili
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Girasole med tomat- och rucolasallad
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga