Marinerad paprika med kapris och sardeller | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerad paprika med kapris och sardeller

Marinerad paprika med kapris och sardeller är ett festligt tillbehör på middagsbordet. Paprikan som ugnsbakas blir härligt saftig och sardellerna bidrar med fin sälta. Serveras tillsammans med rucolasallad och cocktailkapris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Pensla paprikorna med olja och lägg dem i en ugnsfast form. Ställ in dem i ugnen och låt stå tills de är gyllenbruna.
  3. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem kallna (det blir lättare att skala dem då).
  4. Skala paprikorna och låt dem gärna vara hela.
  5. Skär upp paprikorna vid stjälken och ta bort alla kärnor. Lägg upp dem på rucolasallad med sardeller och cocktailkapris.
  6. Häll på olivolja och balsamvinäger. Mal över peppar och strö på pinjenötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 påse ruccolasallad
  • 1 ask sardeller i olja
  • 8 cocktailkapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • svartpeppar
  • 4 msk rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan