Surdegstoast med fikon, taleggio och salami | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Surdegstoast med fikon, taleggio och salami

Sitter direkt i krysset så god är denna ”tv-macka” på rostat surdegsbröd toppad med plommontomater, salami, den italienska kittosten taleggio och färska fikon.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär tomater och fikon i klyftor. Skär taleggion i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Stek tomaterna i olja 1–2 minuter på medelvärme i en stekpanna.
  4. Rosta brödskivorna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Fördela salami, taleggio, tomater och fikon på dem.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter. Ringla över honung. Garnera med ruccola och mal över lite svartpeppar.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • 4 plommontomater
  • 1 msk olivolja
  • 4 färska fikon
  • 200 g taleggio-ost
  • 12 skivor salami
  • 1 msk flytande honung
  • ruccola till garnering
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan