Ljummen ostsallad med bakad broccoli

35
7
Ljummen ostsallad med bakad broccoli

En underbar sallad med italienska smaker där blomkål och broccoli får rosta i ugn med vitlök och mandel. Lägg till söta päron, krämig mozzarella och pikant parmesan för en komplett måltid. Salladen är god på buffén!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Ljummen ostsallad med bakad broccoli

Ingredienser

4 portioner
2 broccoli (à ca 250 g)
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl sötmandlar
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 moget päron
1 mozzarella (à 125 g)
1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
1/2 kruka basilika
50 g grovriven parmesan

Citrondressing

2 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1/2 citron
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Den som saknar köttet kan servera salladen med t ex bresaola eller kyckling.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Anna

2022-08-23

Riktigt god middagssallad. Jag bytte ut mozzarellan till fetaost och plussade på med vitlök.

Héléne

2021-10-05

Jättegod! Lägg gärna på mozzarellan och päronet en stund i ugnen också, ovanpå broccolin.

Maud

2020-08-26

Riktigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2173 KJ / 519 kCal
Fett 39 g
Salt 1.91 g
Kolhydrater 18 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden