En underbar sallad med italienska smaker där blomkål och broccoli får rosta i ugn med vitlök och mandel. Lägg till söta päron, krämig mozzarella och pikant parmesan för en komplett måltid. Salladen är god på buffén!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2013
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2022-08-23Riktigt god middagssallad. Jag bytte ut mozzarellan till fetaost och plussade på med vitlök.
Héléne
2021-10-05Jättegod! Lägg gärna på mozzarellan och päronet en stund i ugnen också, ovanpå broccolin.
Maud
2020-08-26Riktigt gott