Ljummen ostsallad med bakad broccoli
En underbar sallad med italienska smaker där blomkål och broccoli får rosta i ugn med vitlök och mandel. Lägg till söta päron, krämig mozzarella och pikant parmesan för en komplett måltid. Salladen är god på buffén!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
Citrondressing
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god middagssallad. Jag bytte ut mozzarellan till fetaost och plussade på med vitlök.
Anna
2022-08-23Jättegod! Lägg gärna på mozzarellan och päronet en stund i ugnen också, ovanpå broccolin.
Héléne
2021-10-05Riktigt gott
Maud
2020-08-26