Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Päron på grillen med mandel och aprikosmarmelad

Grillfestens svar på inkokta päron. Grilla urkärnade, söta päron med råsocker i foliepaket, pensla dem med smält aprikosmarmelad och strö över grovhackad mandel. Bjud med vaniljglass. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och skiva päronen. Lägg dem på varsitt ark grillfolie. Strö över råsocker. Vik ihop till ”paket”
  2. Lägg ”paketen” på grillen och grilla dem några minuter.
  3. Låt svalna lite. Smält marmeladen i en kastrull och pensla på päronen. Strö över grovhackad mandel.
  4. Till servering: Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Servera med laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: Servera med mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora päron
  • 2 msk råsocker
  • 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 1/2 dl sötmandel
  • grillfolie
Till servering
  • vaniljglass eller vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1679 kJ / 400 kCal