Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötpotatispuré med kycklingklubba

Sötpotatispuré med kycklingklubba är ett supersmaskigt recept som du kommer göra många gånger! Kycklingen smaksätts med olivolja, spiskummin, sambal oelek och vitlök, steks i ugn och serveras med majskolvar, yoghurt, sallad, sötpotatispuré och limeklyftor. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp en kastrull med vatten till potatisen.
  3. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i vattnet.
  4. Skala och skiva vitlöken. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Pensla på hälften av olivoljan, bre på sambal och krydda med spiskummin, salt, peppar och vitlök.
  5. Sätt formen mitt i ugnen och stek klubborna ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C.
  6. Skär majskolvarna i skivor och värm dem med kycklingen de sista 10 minuterna av stektiden.
  7. Mosa potatisen med resten av olivoljan och smaka av med salt och peppar. Skär limen i klyftor.
  8. Servera kycklingen med yoghurt, sallad, puré och limeklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 kokta majskolvar
  • 1 lime
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2353 kJ / 564 kCal