Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen kycklingsallad med guacamole

Denna kycklingsallad med guacamole som serveras ljummen är både nyttig och fräsch. På salladsbladen lägger du ett smakrikt tomat- och lökfräs med den stekta kycklingfilén samt en krämig guacamole med avokado som binder ihop salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingsallad: Stek kycklingfiléerna i olja ca 6 minuter per sida. Krydda med salt, peppar och gärna stött rosépeppar. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  2. Skölj och skär tomaterna i stora tärningar. Skala och finhacka löken, spar lite till guacamolen. Skölj och strimla salladen och lägg på ett serveringsfat.
  3. Guacamole: Skala, kärna och gröp ur avokadorna. Mixa avokadon med tomaten och lite av löken med mixerstav eller i en liten matberedare. Smaka av med salt, kajennpeppar och gärna pressad saft av citron eller lime.
  4. Ta upp kycklingen och skär den i skivor. Fräs tomater och lök i stekpannan efter kycklingen. Häll på balsamvinäger och krydda med salt och socker.
  5. Fördela kyckling och tomat- och lökfräs på sallatsbädden. Klicka över guacamolen. Servera salladen med rikligt med bröd.

Tips

Smaksätt gärna guacamolen med pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingsallad
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ev stött rosépeppar
  • 5 tomater
  • 2 rödlökar (spar lite till guacamolen)
  • 1 isbergssalladshuvud
  • balsamvinäger
  • salt
  • socker
Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat
  • ev kajennpeppar
  • salt
  • pressad saft av lime eller citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 561 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden