Köttbullar i pitabröd med aubergineröra
Spännande och charmant recept på köttbullar i pitabröd med aubergineröra. Köttbullarna tillagas av köttfärs, ägg, mynta, oregano och serveras i pitabröd med den ovanliga röran av aubergine och yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
2 auberginer
500 g köttfärs
1 ägg
1 - 1 1/2 msk vatten
1 tsk vardera av mynta och oregano
2 tsk salt
2 krm kajennpeppar
1 msk olja
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk pressad saft av citron
1 - 2 vitlöksklyftor
4 pitabröd
Tillbehör
strimlad sallad
paprika
frukt
Gör så här
För allaKontrollera noga innehållet i brödet för samtliga allergener.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfritt: ersätt matyoghurten med med lite äkta majonnäs.
Gör mjölkfritt: ersätt matyoghurten med med lite äkta majonnäs.
Gör äggfritt: uteslut ägget och ersätt med 1-2 kokta rivna potatisar.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfritt: ersätt matyoghurten med med lite äkta majonnäs.
Gör mjölkfritt: ersätt matyoghurten med med lite äkta majonnäs.
Gör äggfritt: uteslut ägget och ersätt med 1-2 kokta rivna potatisar.
Tips
Har du bråttom kan köttbullarna ersättas med kylda köttbullar som värms och aubergineröran kan bytas ut mot färdig tzatziki.
Gröna tipset: Byt ut köttbullarna mot kikärter om du vill ha en grön rätt.
Gröna tipset: Byt ut köttbullarna mot kikärter om du vill ha en grön rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2143 KJ / 512 kCal
Fett0 g
Kommentarer