Wraps med lövbiff och rotfruktssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wraps med lövbiff och rotfruktssallad

Wraps med lövbiff och rotfruktssallad, en enkel och god middag som du ganska snabbt svänger ihop. Wrapsen av tortillabröd fylls med en krispig blandning av bland annat vitkål och morötter i kvarg och den hastigt brynta lövbiffen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm tortillabröden enligt förpackningens anvisning.
  2. Sallad: Skölj och strimla vitkålen fint, gärna på matberedarens skärskiva. Skala och grovriv morötterna.
  3. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Smaksätt kvargen med salt, socker, kajennpeppar och gärna spiskummin. Vänd i kål och morötter.
  5. Skär köttet i tunna strimlor. Bryn köttet hastig i olja några min. Krydda med salt.
  6. Fördela köttet på tortillabröden och lägg salladen ovanpå. Vik ihop och servera wrapsen genast.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Salladen är även god att servera till grillat eller stekt kött och fågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora tortillabröd
  • 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
Rotfruktssallad
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 3 morötter
  • 1 burk kvarg (à 250 g, 10%)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2144 kJ / 514 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden