Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad med korv och ägg

En ljuvlig pastasallad med korv och ägg som går enkelt och snabbt att tillaga, vad mer önskar man? Salladen med pastan och korven toppar du med en härlig dressing på olja och vinäger just innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av pastan med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Hårdkoka äggen. Skala och skär dem i klyftor. Strimla korven. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skölj och strimla salladen.
  3. Lägg upp alla salladsingredienserna i grupper på ett serveringsfat.
  4. Dressing: Blanda samman en dressing av olja, vinäger och vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera pastasalladen med dressingen och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven i övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: uteslut äggen och ersätt med 100 g hårdost (för 4 port). Kontrollera att pastan är fri från ägg.

Tips

Smaksätt gärna dressingen med 1 msk senap (för 4 port), fransk eller vanlig. Byt gärna ut korven mot strimlad rökt skinka eller kassler.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex fjärilar
  • 4 ägg
  • 100 g rökt korv (max 10%)
  • 4 tomater
  • 1 isbergssalladshuvud
Dressing
  • 1 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2268 kJ / 543 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden