Ljummen jordärtskockssallad med vitlökssmetana
En härlig jordärtskocksallad med en frisk smak av vitlök och smetana. Jordärtskockorna och broccolin rostas i ugnen samtidigt som den goda salladen av linser, tomater och persilja förbereds.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 rödlök
300 g jordärtskockor
250 g broccoli
2 msk olivolja
salt
peppar
1 tsk chiliflakes
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
4 port bulgur eller annat gryn
Vitlökssmetana
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2351 KJ / 559 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater54 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hällde citronsaft över och la till fetaost och kikärtor för mer protein. Rekommenderas.
Malin
2021-04-05Alltså vad är det för skämt att ni inte skriver ”koka linserna”... hur ofta köper man färdigkokta? För en som inte har koll på linser var det inte självklart och det blev knastrig mat som knappt gick att äta :(
Sara
2019-03-04Hej Sara! I detta fallet har vi redan i ingrediensförteckningen skrivit kokta linser. Sen får du själv välja att koka själv eller köpa färdigkokta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-08