En härlig jordärtskocksallad med en frisk smak av vitlök och smetana. Jordärtskockorna och broccolin rostas i ugnen samtidigt som den goda salladen av linser, tomater och persilja förbereds.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj lämpligt glutenfritt gryn eller välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hällde citronsaft över och la till fetaost och kikärtor för mer protein. Rekommenderas.
Malin
2021-04-05Alltså vad är det för skämt att ni inte skriver ”koka linserna”... hur ofta köper man färdigkokta? För en som inte har koll på linser var det inte självklart och det blev knastrig mat som knappt gick att äta :(
Sara
2019-03-04Hej Sara! I detta fallet har vi redan i ingrediensförteckningen skrivit kokta linser. Sen får du själv välja att koka själv eller köpa färdigkokta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-08