UNDER 45 MIN | Medel

Varm sallad på jordärtskocka

Den delikata jordärtskockan blir allt mer uppskattad och passar till så mycket mer än soppa och mos. Rostad i ugn blir jordärtskockan en suverän huvudingrediens i en varm sallad kryddad med frasigt stekt bacon och parmesan. En riktig vintersallad fulladdad med smak som passar både till vardag och fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste så all jord försvinner. Halvera och lägg i ugnsfast form, Ringla över olivolja. Salta och peppra. 
  3. Skär rödkål i grova bitar och baka tillsammans med jordärtskockorna i mitten av ugnen ca 20 minuter tills allt är mjukt. 
  4. Skär bacon i grova bitar. Stek frasigt och låt fettet rinna av på papper. 
  5. Plocka salladen och blanda med spenat, bacon och de varma grönsakerna. Lägg upp på fat eller tallrikar. 
  6. Ringla över olivolja, balsamvinäger, strössla över parmesan och rostade solroskärnor.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g jordärtskockor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 200 g rödkål
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 2 hjärtsallad
  • 65 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl grovt skuren parmesanost
  • 1/2 dl rostade solroskärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2429 kJ / 580 kCal