Varm sallad på jordärtskocka
Den delikata jordärtskockan blir allt mer uppskattad och passar till så mycket mer än soppa och mos. Rostad i ugn blir jordärtskockan en suverän huvudingrediens i en varm sallad kryddad med frasigt stekt bacon och parmesan. En riktig vintersallad fulladdad med smak som passar både till vardag och fest.
Ingredienser
4 portioner
600 g jordärtskockor
2 msk olivolja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
200 g rödkål
2 förp bacon (à 140 g)
2 hjärtsallad
65 g babyspenat
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 dl grovt skuren parmesan
1/2 dl rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett43 g
Salt3.5 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g
Kommentarer