Varm sallad på jordärtskocka

2
0
Varm sallad på jordärtskocka

Den delikata jordärtskockan blir allt mer uppskattad och passar till så mycket mer än soppa och mos. Rostad i ugn blir jordärtskockan en suverän huvudingrediens i en varm sallad kryddad med frasigt stekt bacon och parmesan. En riktig vintersallad fulladdad med smak som passar både till vardag och fest.

Skriv ut
Varm sallad på jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
600 g
jordärtskockor
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
-
nymald svartpeppar
200 g
rödkål
2
förp bacon (à 140 g)
2
hjärtsallad
65 g
babyspenat
2 msk
olivolja
2 msk
balsamvinäger
1 dl
grovt skuren parmesanost
1/2 dl
rostade solroskärnor

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2429 KJ / 580 kCal
Fett 43 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 25 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept