Varm sallad på jordärtskocka

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Varm sallad på jordärtskocka

Den delikata jordärtskockan blir allt mer uppskattad och passar till så mycket mer än soppa och mos. Rostad i ugn blir jordärtskockan en suverän huvudingrediens i en varm sallad kryddad med frasigt stekt bacon och parmesan. En riktig vintersallad fulladdad med smak som passar både till vardag och fest.

Varm sallad på jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
600 g  jordärtskockor
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
nymald svartpeppar
200 g  rödkål
2   förp bacon (à 140 g)
2   hjärtsallad
65 g  babyspenat
2 msk  olivolja
2 msk  balsamvinäger
1 dl  grovt skuren parmesan
1/2 dl  rostade solroskärnor

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett43 g
Salt3.5 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Avokado- och rotfruktssallad
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ljummen jordärtskockssallad med vitlökssmetana
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga