Varm sallad på jordärtskocka

4
0
Varm sallad på jordärtskocka

Den delikata jordärtskockan blir allt mer uppskattad och passar till så mycket mer än soppa och mos. Rostad i ugn blir jordärtskockan en suverän huvudingrediens i en varm sallad kryddad med frasigt stekt bacon och parmesan. En riktig vintersallad fulladdad med smak som passar både till vardag och fest.

Varm sallad på jordärtskocka

Ingredienser

4 portioner
600 g jordärtskockor
2 msk olivolja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
200 g rödkål
2 förp bacon (à 140 g)
2 hjärtsallad
65 g babyspenat
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 dl grovt skuren parmesan
1/2 dl rostade solroskärnor

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2429 KJ / 580 kCal
Fett 43 g
Salt 35 g
Kolhydrater 25 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden