Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ljummen halloumisallad med spenat och tomater

En fantatsikt god sallad med smaker från färsk basilika, krispig sparris, söta små tomater och salt halloumi. Risonin, som är en risformad pastasort, gör denna pastasallad till en måltid som mättar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva löken.
  3. Skär tomaterna i halvor.
  4. Skär halloumin i skivor och stek den i hälften av olivoljan i en stekpanna tillsammans med sparris och lök.
  5. Mixa basilika och spenat med en stavmixer i resten av olivoljan till en slät kräm. Blanda krämen med risonin. Vänd ner tomaterna.
  6. Servera pastan med halloumi, sparris och lök.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna risoni)
  • 250 g grön sparris
  • 1 rödlök
  • 400 g tomater (gärna romantica)
  • 400 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp färsk basilika (à 30 g)
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2772 kJ / 663 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer