Ljummen halloumisallad med spenat och tomater

12
0
Ljummen halloumisallad med spenat och tomater

En fantatsikt god sallad med smaker från färsk basilika, krispig sparris, söta små tomater och salt halloumi. Risonin, som är en risformad pastasort, gör denna pastasallad till en måltid som mättar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Ljummen halloumisallad med spenat och tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna risoni)
250 g
grön sparris
1
rödlök
400 g
tomater (gärna romantica)
400 g
halloumi
2 msk
olivolja
1
förp färsk basilika (à 30 g)
65 g
babyspenat

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.  
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2772 KJ / 663 kCal
Fett 30 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept