Paj i långpanna med sparris och prästost

4
4
Paj i långpanna med sparris och prästost

Mumsig och god påskpaj som du gör i långpannan. Pajen passar fint på buffébordet till högtider som exempelvis påsk, men naturligtvis alla andra tider på året också. Pajen fylls med färsk sparris, purjolök och spenat tillsammans med smakrik ost samt en god äggstanning.

Paj i långpanna med sparris och prästost

Ingredienser

8-10

Pajskal

400 g smör eller margarin
1 l vetemjöl (1 l vetemjöl motsvarar ca 600 g)
2 msk kallt vatten

Fyllning

500 g grön sparris
2 purjolökar (à ca 200 g)
3 msk olja
salt
400 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
peppar
2 tomater
150 g riven prästost

Äggstanning

1 kruka dill
8 ägg
4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, ost, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 8 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Karin elisabeth

2022-04-16

Skall inte pajskalet förgräddas ?

Pia

2022-04-12

jag vill gärna testa det här receptet men vill ha förslag på glutenfri pajdeg.

Rebecca

2021-04-04

Jag bjöd den här pajen till en buffe och en av gästerna frågade efter receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 4516 KJ / 1079 kCal
Fett 80 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 64 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden