Stekt hjärtsallad med Sean Connerydressing 

4
3 Klimatsmart
Stekt hjärtsallad med Sean Connerydressing 

Underskatta inte en rakt upp och ner stekt hjärtsallad. Det är otroligt mycket smak i det! Tillsammans med tillbehören ugnsbakad potatis, tomater och en smarrig dressing blir middagen komplett!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Stekt hjärtsallad med Sean Connerydressing 

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
150 g
haricots verts (bönor)
2 dl
majonnäs
1/2 tsk
sambal oelek
1 tsk
japansk soja
1 msk
sesamfrö
20 g
färsk gräslök
400 g
romanticatomater
4
hjärtsalladshuvuden
1/2 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Rosta tomaterna tillsammans med bönorna i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Sarah

2021-08-21

Jag gillar hjärtsallad men var är proteinet? Detta är ingen färdig rätt utan endast tillbehör enligt mig!

Jennie

2021-08-19

Det var verkligen ingen hit! Stekt sallad var inte gott och rätten mättade verkligen inte. Förkastligt att ha med ett sådant här recept som en middag för fyra.

Christina

2021-08-18

Supergott och så smakrikt. Detta gör vi gärna igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2343 KJ / 560 kCal
Fett 40 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 40 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept