Stekt hjärtsallad med Sean Connerydressing
Underskatta inte en rakt upp och ner stekt hjärtsallad. Det är otroligt mycket smak i det! Tillsammans med tillbehören ugnsbakad potatis, tomater och en smarrig dressing blir middagen komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
2 dl majonnäs
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 msk sesamfrö
20 g färsk gräslök
400 g romanticatomater
4 hjärtsalladshuvuden
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2343 KJ / 560 kCal
Fett40 g
Salt1.8 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Även om det är vego då måste det väl finnas en mättande form av proteinkälla? Detta kändes som en form av potatissallad
Charlotte
2022-03-08Jag gillar hjärtsallad men var är proteinet? Detta är ingen färdig rätt utan endast tillbehör enligt mig!
Sarah
2021-08-21Det var verkligen ingen hit! Stekt sallad var inte gott och rätten mättade verkligen inte. Förkastligt att ha med ett sådant här recept som en middag för fyra.
Jennie
2021-08-19