Ljummen guacamolepasta med paprika- och svartbönsallad

Om du känner dig tveksam när du hör guacamolepasta kommer du bli glatt överraskad. Det är nämligen en riktig höjdare! Och bönsalladen gör minst sagt sitt som tillbehör. En supersmarrig rätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fullkorn)
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
1 kruka koriander
2 msk olja
1 lime
2 krm spiskummin
salt
peppar
Sallad
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 röd paprika
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 förp romanticatomater (à 300 g)
1/2 dl pumpakärnor
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 577 kCal
Fett25 g
Salt1.3 g
Kolhydrater66 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
2 stGott, saknar dock protein; att addera stora vita bönor hjälpte lite.
Karin
Vad ska man göra med oljan med koriander i? Framgår ju inte alls tyvärr.
Eric
Hej Eric! Oljan och koriandern ska blandas med avokadon. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket