Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot

40
4 Klimatsmart
Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot

Kvällens middag är en underbart smakrik vegorätt. Saftiga bönbiffar gjorda på svarta bönor och pumpafrön, som steks tills de blir perfekt frasiga. Servera dem med en krämig råkostsallad, krispiga rädisor med rödlök och pepparrot och rosmarindoftande, gyllenrostade potatisskivor och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1/2 msk olja
2 tsk rosmarin
salt och peppar

Biffar

2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 dl pumpakärnor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
2 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk olja

Kålsallad

1/2 tsk salt
275 g råkostsallad
1 msk riven pepparrot
1/2 dl majonnäs

Rädisor

1/2 rödlök
125 g rädisor
vinäger
1/2 kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Ulla

2022-05-16

Det måst jag testa

Freja

2020-10-11

Biffarna blev väldigt smetiga och smaklösa, kan nog fixas med mer kryddor och tunnare biffar. Salladen var god dock!

Carina

2020-07-31

Alltihop jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2857 KJ / 683 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden