Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot

29
3 Klimatsmart
Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot

Kvällens middag är en underbart smakrik vegorätt. Saftiga bönbiffar gjorda på svarta bönor och pumpafrön, som steks tills de blir perfekt frasiga. Servera dem med en krämig råkostsallad, krispiga rädisor med rödlök och pepparrot och rosmarindoftande, gyllenrostade potatisskivor och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
potatis
1/2 msk
olja
2 tsk
rosmarin
-
salt och peppar

Biffar

2
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 dl
pumpakärnor
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
ströbröd
2
ägg
1 msk
dijonsenap
2 msk
vatten
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja

Kålsallad

1/2 tsk
salt
275 g
råkostsallad
1 msk
riven pepparrot
1/2 dl
majonnäs

Rädisor

1/2
rödlök
125 g
rädisor
-
vinäger
1/2
kruka persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Freja

10/11/2020

Biffarna blev väldigt smetiga och smaklösa, kan nog fixas med mer kryddor och tunnare biffar. Salladen var god dock!

Carina

7/31/2020

Alltihop jättegott

Franck

1/20/2018

Supergoda och krispiga biffar. God potatis. Saftig råkostsallad. Vi hade broccoli istället f rädisor.

Näringsvärde per portion

Energi 2857 KJ / 683 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 65 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept