Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot
Kvällens middag är en underbart smakrik vegorätt. Saftiga bönbiffar gjorda på svarta bönor och pumpafrön, som steks tills de blir perfekt frasiga. Servera dem med en krämig råkostsallad, krispiga rädisor med rödlök och pepparrot och rosmarindoftande, gyllenrostade potatisskivor och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1/2 msk olja
2 tsk rosmarin
salt
peppar
Biffar
2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 dl pumpakärnor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
2 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
Kålsallad
1/2 tsk salt
275 g råkostsallad
1 msk riven pepparrot
1/2 dl majonnäs
Rädisor
1/2 rödlök
125 g rädisor
vinäger
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2857 KJ / 683 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Biffarna föll isär i stekpannan och de som jag lyckades få till någorlunda var rätt smaklösa! Potatisen blev perfekt då!
Charlie
2022-07-18Det måst jag testa
Ulla
2022-05-16Biffarna blev väldigt smetiga och smaklösa, kan nog fixas med mer kryddor och tunnare biffar. Salladen var god dock!
Freja
2020-10-11