Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isterband med tomatkokt matvete och oliver

En riktig korvmåltid där både isterband och prinskorv ingår. Servera ihop med en matvetesallad med tomater, basilika och kalamataoliver. Avsluta med en klick gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med matvetet. Häll av och skölj matvetet. Låt rinna av.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt matvetet och fräs ytterligare någon minut. Rör ner körsbärstomater och honung. Låt koka upp och koka ca 5 minuter under lock.
  3. Stek isterband och prinskorvar i matfettet enligt anvisning på respektive förpackning.
  4. Blanda ner oliver och basilika i matvetet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera isterbanden med det tomatkokta matvetet och en klick gräddfil.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous, quinoa eller välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i korvarna för samtliga allergener.

Tips

Det är gott att smaksätta gräddfilen med lite dijonsenap. Man kan också hacka oliverna och röra ner i stället för att blanda dem med matvetet. Barnknepet: Dela isterbanden på längden, skrapa ur innanmätet och stek i matfett till ett knaprigt "smul" – det brukar gå hem hos de flesta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 isterband
  • 240 g prinskorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl gräddfil till servering
  • salt och peppar
Tomatkokt matvete
  • 2 burkar matvete (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 tsk honung
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 1 kruka hackad basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3492 kJ / 835 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB