Isterband med tomatkokt matvete och oliver
![Isterband med tomatkokt matvete och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38534/cf_259/isterband_med_tomatkokt_matvete_och_oliver.jpg)
En riktig korvmåltid där både isterband och prinskorv ingår. Servera ihop med en matvetesallad med tomater, basilika och kalamataoliver. Avsluta med en klick gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
![Isterband med tomatkokt matvete och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38534/cf_259/isterband_med_tomatkokt_matvete_och_oliver.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 isterband
240 g prinskorv
1 msk smör eller margarin
1 dl gräddfil till servering
salt och peppar
Tomatkokt matvete
2 burkar matvete (à 400 g)
1 gul lök
1 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 tsk honung
1 dl kärnfria kalamataoliver
1 kruka hackad basilika
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous, quinoa eller välj ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i korvarna för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Det är gott att smaksätta gräddfilen med lite dijonsenap. Man kan också hacka oliverna och röra ner i stället för att blanda dem med matvetet. Barnknepet: Dela isterbanden på längden, skrapa ur innanmätet och stek i matfett till ett knaprigt "smul" – det brukar gå hem hos de flesta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3492 KJ / 835 kCal
Fett40.3 g
Kolhydrater94.6 g
Protein24.4 g
Kommentar
Matvete är inte glutenfritt! Använd ris i stället så blir det glutenfritt. Låter annars som en riktigt god vardagsrätt.
Eva
2011-09-06