Ljummen gnocchisallad med citrondressing
Broccoli och gnocchi utgör basen i denna enkla och fräscha vardagsrätt som görs i en och samma panna. Ringla över en god citrondressing, blanda ner rucola och basilika, toppa med parmesan och vips så är middagen klar!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
2 vitlöksklyftor
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
3 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
500 g färsk gnocchi
2 msk smör
65 g rucola
1/2 kruka basilika
1 dl riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1744 KJ / 423 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, fräscht & lätt att tillaga! Lite för surt för min del så med tanke på hur mycket annat man kan göra med gnocchi så gör jag nog annat i fortsättningen.
Cecilia
2024-11-11Väldigt gott ,snabbt och enkelt. Jag tar nog lite mer broccoli nästa gång. Någon i familjen gillar inte ruccola så jag tog bladspenat istället.
Charlotte
2024-08-22Super gott och fräscht!
Petra pernilla
2024-07-14