Grönkålssallad med lax och senapskräm
Släng ihop en matig sallad med ugnsbakad lax, krispig grönkål, rå broccoli och sötsyrligt äpple. Denna fräscha höstsallad är både mättande och god och fulländas med en krämig senapsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
3 msk olivolja (+ extra till formen)
200 g färsk grönkål
1 broccoli
2 msk färspressad citronjuice
1 krm salt (till kålen)
1 äpple
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl pumpakärnor
Senapskräm
2 dl matyoghurt eller crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk grovkornig senap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2567 KJ / 616 kCal
Fett37 g
Salt1.97 g
Kolhydrater34 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Valde att koka broccolin lite lätt hade granatäpple istället för tranbär serverade laxen bredvid och kokade lite kvarngryn till.
Jenny
2023-12-13Väldigt friskt och gott! Kanske inte världens bästa matlåderätt, men väldigt bra när det är nylagat!
Josefine
2023-12-11Mycket gott! Vi skippade laxen och gjorde salladen till rostbiff med klyftpotatis 😁
Jenny
2023-11-09