Ljummen gnocchisallad med citrondressing

Broccoli och gnocchi utgör basen i denna enkla och fräscha vardagsrätt som görs i en och samma panna. Ringla över en god citrondressing, blanda ner rucola och basilika, toppa med parmesan och vips så är middagen klar!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1744 KJ / 423 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stMycket god rätt som vi har lagat många gånger med olika grönsaker. En favorit är grön sparris, salladsärtor och babyspenat. Svartkål är också kanongott.
Lone
Goda smaker. Ett tips är att lägga i den skivade vitlöken efter att gnocchin stekts, annars riskerar vitlöken att bli bränd.
Eva
Snabblagad och perfekt vardagsrätt som är enkel att göra. Har gjort den flera gånger, gillar stekt gnocchi!
Åsa
Snabbt och gott men väldigt små portioner om man ska vara fyra.
Niclas
Gott och enkelt! Jag hällde en halv dl kokande vatten i pannan när det fått färg eftersom jag inte vill ha hårdstekt potatis. Tyckte stjälkarna blev väldigt goda men ruccola blev lite trådig. Jag använde grovt riven parmesan.
Laila
Gott, fräscht & lätt att tillaga! Lite för surt för min del så med tanke på hur mycket annat man kan göra med gnocchi så gör jag nog annat i fortsättningen.
Cecilia
Väldigt gott ,snabbt och enkelt. Jag tar nog lite mer broccoli nästa gång. Någon i familjen gillar inte ruccola så jag tog bladspenat istället.
Charlotte
Super gott och fräscht!
Petra pernilla
Väldigt gott!🤗Viveca H.
Vivi
Använde stekt sparris istället för broccoli. Mums!
Ulrika