Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gnocchi- och räkpanna

Denna gnocchi- och räkpanna är väldigt snabblagad och perfekt till lunch. Blanda din kokta, snabbstekta gnocchi med smarrig fräst broccoli, söta tomater, purjolök, vitlök och het chili före du lägger till salta räkor och örter. Hugg in och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i buketter och tomaterna i halvor. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor/ringar. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs broccoli, tomater, purjolök, vitlök och chili i hälften av margarinet i en stor stekpanna. Stek i omgångar. Krydda med salt. Ta upp grönsakerna.
  3. Stek gnocchin 1-2 minuter på medelhög värme i resten av margarinet. Lägg tillbaka grönsakerna och blanda med gnocchin. Tillsätt räkorna och blanda runt, de ska bara bli varma. Strö över dill och persilja. Servera ev riven parmesan till.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g färsk gnocchi
  • 250 g färsk broccoli
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 margarin eller olja att steka i
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g skalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • ev riven parmesanost till servering
Lägg till i inköpslistan