Gnocchi- och räkpanna
Denna gnocchi- och räkpanna är väldigt snabblagad och perfekt till lunch. Blanda din kokta, snabbstekta gnocchi med smarrig fräst broccoli, söta tomater, purjolök, vitlök och het chili före du lägger till salta räkor och örter. Hugg in och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
400 - 450 g färsk gnocchi
250 g färsk broccoli
250 g körsbärstomater
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 margarin eller olja att steka i
1/2 tsk salt
400 g skalade räkor (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finhackad persilja
ev riven parmesan till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanongott och snabbt fixat. Kör gärna i citronzest (från en halv citron) mot slutet, och som tidigare sagts - glöm inte parmesanen!
Helena
2017-08-04Lätt- och snabblagat, och framför allt toppengott! Jag tog en hel påse gnocchi (500g) och bara 500 g räkor (oskalade), jättebra till 4 portioner. Och missa inte parmesanen, den är pricken över i:et!
Anna
2015-03-30