Ångad broccoli med äpple och sardelldressing
Det finns en uppsjö olika broccolisorter. Oavsett vilken du väljer – tillaga den varsamt, med tuggmotståndet kvar. Här blir broccolin ett ljuvligt tillbehör i kombination med pikant sardelldressing och syrligt äpple. Ät både buketter, stjälk och blad på broccolin!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
4 portioner
Sardelldressing
4 sardellfiléer (i olja)
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
1/2 msk dijonsenap
1 dl finriven parmesan
1 dl olivolja
salt
Broccoli och äpple
2 broccoli (à 250 g)
1/2 syrligt äpple (t ex granny smith)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1308 KJ / 313 kCal
Fett26.1 g
Salt1.49 g
Kolhydrater8.1 g
Protein10 g
Kommentarer