Ljummen färskpotatissallad med vinägrett på bakad vitlök
Det här är en härligt smakrik potatissallad på färskpotatis, sockerärtor och salladslök. Färskpotatisen rostas hel. Några vitlökar får gå med i ugnen och blir till en god vinägrett att dressa potatissalladen med.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
10 portioner
2 kg små färskpotatisar (tvättade)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
3 - 4 vitlöksklyftor
1 knippe salladslök
2 askar färska sockerärtor (à 150 g)
2 msk sesamfrön
Vinägrett
2 msk vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
2 msk flytande honung
1/2 - 1 krm chilipeppar
1/2 msk sesamolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1391 KJ / 332 kCal
Fett21 g
Salt1.42 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Hur länge kan man ha den i kylen? Hållbar?
Therese
2023-06-22Hej Therese! Den är godast serverad samma dag men håller i alla fall 1-2 dagar i kylen. Som vanligt så är titta, lukta och smaka bästa sättet att avgöra hållbarheten på hemlagade rätter. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Djäkligt gott även om mängden potatis var lite överdriven
Gert
2022-10-14