Honungs- och sojaglaze | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Honungs- och sojaglaze

Honungs- och sojaglaze görs på kalvfond, ingefära, chilipeppar, vitlök och sesamolja och har en mustig smak utan att blir för stark. Passar bra till bland annat grillad nötbringa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda allt utom majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och red av med maizena utrört i lite vatten och sjud 2 min under omrörning. Låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 1/2 dl honung
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 finhackad spansk chilipeppar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan