Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Myntasås

Frisk myntasås med ingefärssting. Oumbärligt tillbehör i det indiska köket, till grillat lamm och lammgrytor, som salladsdressing eller att doppa naanbröd i. Gör gärna såsen i god tid, så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa myntablad, ingefära, kryddor tillsammans med oljan med stavmixer.
  2. Rör ner yoghurt och honung.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl myntablad (1 dl motsvarar ca 1 kruka färsk mynta)
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm chilipeppar
  • 1/2 dl matolja
  • 2 dl mild naturell yoghurt (3 %)
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 559 kJ / 134 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept