Myntasås

Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Myntasås

Frisk myntasås med ingefärssting. Oumbärligt tillbehör i det indiska köket, till grillat lamm och lammgrytor, som salladsdressing eller att doppa naanbröd i. Gör gärna såsen i god tid, så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Myntasås

Ingredienser

4 portioner
1 dl myntablad (1 dl motsvarar ca 1 kruka färsk mynta)
1 tsk finriven färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
1/2 dl matolja
2 dl mild naturell yoghurt (3 %)
1 tsk flytande honung
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi559 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.8 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Asiatisk dressing - nuoc cham
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Kycklingfiléer med mango- och gurkraita
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Husets daal
Betyg 3.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Myntate
Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad