Myntasås

19
0
Myntasås

Frisk myntasås med ingefärssting. Oumbärligt tillbehör i det indiska köket, till grillat lamm och lammgrytor, som salladsdressing eller att doppa naanbröd i. Gör gärna såsen i god tid, så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Myntasås

Ingredienser

4 portioner
1 dl myntablad (1 dl motsvarar ca 1 kruka färsk mynta)
1 tsk finriven färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
1/2 dl matolja
2 dl mild naturell yoghurt (3 %)
1 tsk flytande honung
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 559 KJ / 134 kCal
Fett 12 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden