Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kryddiga snacksnötter

(67)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett enkelt och lättlagat recept på rostade nötter- ett tilltugg som passar ypperligt att servera till fest! Rosta nötterna tillsammans med honung, koriander, spiskummin samt chili och sedan är de heta snacksen redo att serveras!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 400 g blandade naturella nötter t ex sötmandel, hasselnötter och cashewnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk ancho style chilipeppar
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda alla ingredienser med 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills det börjar dofta rostade nötter och honungen har karamelliserats runt nötterna.
4. Ta ut och låt svalna. Fyll nötterna i pappersstrutar eller lägg upp i en skål och servera.

 

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer