Kyckling med aprikoser och citronkräm
Saftiga kycklingfiléer som tillagas i ugn och serveras med bulgursallad med söta aprikoser, zucchini, rödlök och pressad citron. En festlig och enkel måltid som får ytterligare smak av den syrliga citronkrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2013
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
2 tsk olivolja
Citronkräm
1 citron
1 1/2 dl matyoghurt
1 tsk honung
Bulgursallad
10 torkade aprikoser
3 dl bulgur (eller annat gryn)
1 zucchini
1 rödlök
2 tsk olivolja
2 msk pressad citron
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barnknepet: servera aprikoserna vid sidan av med hänsyn till de som kanske inte tycker om dem.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2038 KJ / 488 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater56.6 g
Protein39.2 g
Kommentarer