Rostad rotfruktssallad med räkor och fetaost
Kul och lite annorlunda sallad där många smaker förenas i en och samma tugga. Räkor och fetaost är ett sällsynt lyckat äktenskap tycker vi – håller du med?
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg frysta räkor med skal
2 rödlökar
3 morötter
2 palsternackor
1 tsk timjan
3 dl bulgur
150 g färska bönor (t ex haricots verts, vaxbönor eller sugar snaps)
1 påse rucola (à 65 g)
1 msk vit balsamvinäger
citronklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
nymalen svartpeppar
Fetaostkräm
150 g fetaost
2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1/2 citron
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader, välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nog det godaste jag har ätit i sallads-väg! Alla smaker passade fantastiskt bra ihop och fetaostkrämen var verkligen pricken över i:et! Oj vad gott, det här kommer göras många gånger och även bjudas på när vi får besök!
Marie
2013-10-08En god sallad. Vi använde sockerärtor från vårt land samt lite haricots verts. Tyvärr kunde inte min man se skillnad på romansallad och ruccola i landet så vi hade romansallad i vår sallad. Här kunde även ögonen njuta av den fina salladen och fetaostkrämen bröt av bra. Det tog mellan 30 och 45 min att tillaga. Receptet var lätt att följa
Britt-inger
2012-08-13En vacker, god och matig sallad. Vi minskade mängden bulgur men rostade istället lite mer rotsaker bl a några jordärtskockor. Vi hade gula vaxbönor hemma som kom väl till pass. Fetaostkrämen var mycket lyckad till! Lätt att följa receptet och hela familjen önskar repris på detta inom kort!
Anna-karin
2012-08-12