Linssoppa med potatis

Len och smidig linssoppa med härliga smaker från bland annat potatis, lök, persilja, morötter och curry som toppas med gröna ärtor. Servera med ett mörkt bröd till och du har en nyttig, mättande och smarrig middag.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk olja
2 tsk curry
1 finhackad vitlöksklyfta
1 1/2 dl gröna linser
500 g små skalade potatisar
1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
peppar
2 tsk pressad citronsaft
250 g gröna ärtor
hackad persilja att strö över
bröd till servering
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1702 KJ / 407 kCal
Fett6 g
Salt4.06 g
Kolhydrater67 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stSkulle det funka bra me röda linser me?
Veronica
Hej Veronica! Det funkar fint, kolla koktiden på linserna bara. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Enkelt, snabblagat och gott!
Marie
Gjorde med röda linser istället. Supergott!
Anna
Testa att byta ut hälften av vattnet mot (ljus) lageröl. Testa även att öka mängden citronsaft för att få en syrligare smak på soppan.
Anders