Linssoppa med kokosmjölk
En favorit från det indiska köket. Kokosmjölken förhöjer smaken. En närande soppa som lyser upp i vintermörkret. Perfekt som bjudmat.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
3 dl röda linser (torkade)
1 gul lök
2 morötter
2 msk olja
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk hel eller malen spiskummin
8 dl vatten
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar
1 tomat
1 kruka färsk koriander
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2254 KJ / 539 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behöver ta mer av kryddorna för att få smak. Men annars är detta något som vi gör ofta. Jättegott att ha i Hallomi.
Veronica
2024-10-17Blev väldigt gott!! Hade i hackad zucchini och kikärtor också.
Madeleine
2024-08-17Ursprungsreceptet är jättebra och varit flitigt använt sedan det kom i Buffé. Synd bara att det har uppdaterats/förstörts till detta nya.
Linnéa
2023-10-18