Linssoppa med fänkålsfrön och quorn
![Linssoppa med fänkålsfrön och quorn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13609/cf_259/linssoppa_med_fankalsfron_och_quorn.jpg)
Mättande vegetarisk soppa med linser, fänkålsfrön, quorn, morot och några droppar apelsinjuice. Du hettar till soppan efter behag med kajennpeppar. Dekorera med färsk koriander och finstrimlad chili.
![Linssoppa med fänkålsfrön och quorn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13609/cf_259/linssoppa_med_fankalsfron_och_quorn.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl röda linser
1 påse frysta quornbitar (à 300 g, ej panerade)
1 morot
1 gul lök
1 selleristjälk
1 msk olivolja
1 tsk fänkålsfrön
1 msk finhackad vitlök
2 krm malen nejlika
9 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 msk konc apelsinjuice
1 burk lättkokosmjölk (à 4 dl)
medelhavssalt
kajennpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och quornbitarna (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten). Byt ev ut quornbitarna mot kyckling.
I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
I näringsberäkningen ingår inte den föreslagna desserten.
Tips
Om du har tid, trä quornbitarna på spett och lägg dem i soppan. Det ser fint ut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1480 KJ / 350 kCal
Fett12.7 g
Salt0.74 g
Kolhydrater33.6 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer