Linssoppa med fänkålsfrön och quorn
Mättande vegetarisk soppa med linser, fänkålsfrön, quorn, morot och några droppar apelsinjuice. Du hettar till soppan efter behag med kajennpeppar. Dekorera med färsk koriander och finstrimlad chili.
Ingredienser
4 portioner
2 dl röda linser
1 påse frysta quornbitar (à 300 g, ej panerade)
1 morot
1 gul lök
1 selleristjälk
1 msk olivolja
1 tsk fänkålsfrön
1 msk finhackad vitlök
2 krm malen nejlika
9 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 msk konc apelsinjuice
1 burk lättkokosmjölk (à 4 dl)
medelhavssalt
kajennpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och quornbitarna (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten). Byt ev ut quornbitarna mot kyckling.
I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
I näringsberäkningen ingår inte den föreslagna desserten.
Tips
Om du har tid, trä quornbitarna på spett och lägg dem i soppan. Det ser fint ut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1480 KJ / 350 kCal
Fett12.7 g
Salt0.74 g
Kolhydrater33.6 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer