Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt

6
0
Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt

Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt är ett underbart och mättande recept. Detta goda recept innehåller smakrika och goda ingredienser som aprikoser, nejlika och kanel. Servera qouornen och den frästa kålen med en het yoghurtröra.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002

Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 dl torkade aprikoser
1 gul lök
3 dl basmatiris
1/2 msk gurkmeja
6 nejlikor
1 kanelstång
2 msk olja
300 g quornbitar (ej panerade)
2 msk olivolja
ca 300 g salladskål
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
salt
peppar
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk chutney (gärna stark)
6 dl vatten
2 msk konc kycklingfond

För alla

Obs! Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Gör så här

Tips

Quorn är en vegetarisk produkt gjord på svamp. Den säljs dels som färs, dels som mindre neutrala och panerade bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer