Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt

Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt är ett underbart och mättande recept. Detta goda recept innehåller smakrika och goda ingredienser som aprikoser, nejlika och kanel. Servera qouornen och den frästa kålen med en het yoghurtröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär torkade aprikoser i grova bitar. Skala och grovhacka lök. Fräs, under omrörning, basmatiris, aprikoser, lök, gurkmeja, nejlikor och kanelstång i en kastrull med olja.
  2. Häll på konc kycklingfond och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-12 minuter under lock. Ta från värmen och låt vila i minst 5 minuter utan lock.
  3. Bryn quornbitar (ej panerade) i en het stekpanna med olivolja. Strimla salladskål och purjolök. Blanda ner i stekpannan och låt fräsa med i 3-4 minuter. Salta och peppra.
  4. Rör ihop matlagningsyoghurt med chutney, gärna "hot". Lägg upp ris och quornblandning på tallrikar. Servera med yoghurten.

För alla

Obs! Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Tips

Quorn är en vegetarisk produkt gjord på svamp. Den säljs dels som färs, dels som mindre neutrala och panerade bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 gul lök
  • 3 dl basmatiris
  • 1/2 msk gurkmeja
  • 6 nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 msk olja
  • 300 g quornbitar (ej panerade)
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g salladskål
  • 1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
  • salt
  • peppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk chutney (gärna stark)
  • 6 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
Lägg till i inköpslistan