Linssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Linssoppa

Ligger det några halvfulla påsar med linser i skafferiet? Har du en liten bit ingefära du inte vill kasta? Koka en mustig och färgglad linssoppa Ett enkelt sätt att få i sig massor av proteiner och samtidigt vara lite vego.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöken fint. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran.
  2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek lök och vitlök tills den är brun. Tillsätt kryddorna och stek ytterligare 1 minut.
  3. Häll ner ingefära, vatten, buljongtärningar, linser och vinäger. Koka upp och låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 30 minuter. 
  4. Vispa soppan kraftigt ca 30 sekunder och smaka av med salt.
  5. Till servering: Servera soppan med en klick turkisk yoghurt och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver (mild)
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 krm chiliflakes
  • 2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 1/4 dl röda linser
  • 1 1/4 dl gröna linser
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • salt
Till servering
  • turkisk yoghurt
  • bröd
Lägg till i inköpslistan