Linssoppa med ingefära
Ligger det några halvfulla påsar med linser i skafferiet? Har du en liten bit ingefära du inte vill kasta? Koka en mustig och färgglad linssoppa Ett enkelt sätt att få i sig massor av proteiner och samtidigt vara lite vego.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver (mild)
1 tsk malen koriander
1/2 krm chiliflakes
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/4 dl röda linser
1 1/4 dl gröna linser
1 tsk vit balsamvinäger
salt
Till servering
turkisk yoghurt
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1267 KJ / 304 kCal
Fett15 g
Salt4.7 g
Kolhydrater28 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För mycket vatten. Ta en liter. Späd med mer om det behövs.
Sofie
2022-06-12Ann-Britt Ett jättebra recept att ha som grund. Jag följer det förutom att jag tar 1.5 dl gröna linser 1.5 dl röda linser 1.5 dl gula linser Grovriver 4 st morötter Följ arbetsordningen i receptet och var bara uppmärksam på vätskemängden. Kan behövas mer vatten eftersom det är mer linser. Sist smakar jag av med salt och rödvinsvinäger . Verkligen god ! Gör den om och om igen!!
Ann-britt
2022-01-05Tog mycket mer kryddor än receptet visade, tog även mycket mindre vätska för att få en matigare konsistens. Använde vitvinsvinäger och kompletterade med honung i soppan. Jättegod och mustig.
Anna
2021-12-11