Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Linssallad med sparris

Detta är en festlig sallad med linser och sparris som passar både till förrätt eller som måltid i sig. I linssalladen blandar du den kokta sparrisen med lite körsbärstomater och ruccolasallad innan en syrlig dressing får avrunda det hela.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt den kallna. Dela tomaterna i halvor. Skölj linserna och låt dem rinna av. Varva sparris, tomater, linser och ruccola i en stor skål.
  2. 30 minuter före servering: Blanda ihop dressingen och häll den över salladen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g grön sparris
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 burkar kokta linser (à 400 g)
  • 100 g ruccolasallad
Dressing
  • 4 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 557 kJ / 133 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer