Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Varmrökt lax med sparrissallad

Varmrökt lax med sparrissallad och en sås på majonnäs och fransk senap är en mycket snabblagad laxrätt med lyxig smak. Sparrissalladen toppas av en syrlig dressing med citronjuice som kompletteras av den krämiga majonnäsen till laxen.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skär den gröna sparrisen i bitar. Blanda med rucolasallad, strimlad rödlök och gräslök. Rör ihop olivoljan med citronjuicen. Häll över salladen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Sås: Rör ihop majonnäs, fransk senap och svartpeppar.
  3. Lägg upp laxen på tallrik. Klicka på såsen.
  4. Servera med salladen och grovt bröd. Garnera gärna med citronskivor och dill.

Tips

Det är gott att värma laxbitarna ett par minuter i ugn 175°C före serveringen.

Ingredienser

  • 4 skivor varmrökt lax (à 125 g)
Sparrissallad
  • 250 g grön sparris
  • 100 g ruccolasallad
  • 1/2 strimlad rödlök
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk fransk senap
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • grovt bröd
  • ev citronklyftor
  • ev dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?