Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pajskal i långpanna

Testa att baka till ett pajskal i långpanna. Fyll pajen med en god fyllning av linser och spenat. En perfekt matpaj som kan serveras till lunch eller middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajskal: Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fyll med linser och spenat enligt nedan.
  6. Fyllning - linser & spenat: Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Hacka inlagda soltorkade tomater. Fräs lök, vitlök och bladspenat i olja 3-4 minuter. Ta av från värmen.
  7. Blanda i röda linser och tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Fyll pajskalet med spenat- och linsröran. Häll på äggstanningen och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajskal
  • 250 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 1/2 msk vatten
Äggstanning
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Fyllning - linser & spenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 inlagda soltorkad tomat
  • 450 g fryst, tinad och urpressad bladspenat
  • 2 msk olja
  • 2 burkar röda linser (kokta, avrunna)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?