Pajskal i långpanna

Testa att baka till ett pajskal i långpanna. Fyll pajen med en god fyllning av linser och spenat. En perfekt matpaj som kan serveras till lunch eller middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Ingredienser
8 bitar
Pajskal
400 g smör eller margarin
10 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Äggstanning
5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Fyllning - linser & spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkad tomat
450 g fryst, tinad och urpressad bladspenat
2 msk olja
2 burkar röda linser (kokta, avrunna)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g fetaost
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:03:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen är tillräcklig för en långpanna nu, men äggstanningen behöver dubblas om det ska bli nån paj att tala om.
Hannes
2024-04-24Hej Hannes! Nu har vi även uppdaterat äggstanningen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-04-26Alldeles för lite pajdeg. Det borde vara mängdanpassat när det just är: långpanna.
Sara
2024-02-23Tack Sara och ni andra som kommenterat pajdegen! Vi har nu sett över receptet och ökat mängderna i degen. Hoppas ni vill prova den igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2024-02-27Helt okej recept men degen är i snålaste laget och äggstanningen är alldeles för liten mängd för en långpanna. Jag ökade på med ca 100 g smör och nån dl mjöl i degen, samt körde äggstanning på 8 ägg och 8 dl grädde/mjölk.
Hannes
2023-12-17