Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rostbiffspasta med senap och soltorkad tomat

En underbart krämig pastasås med strimlad mör rostbiff, röda soltorkade tomater med fyllig sötma och sälta och krispiga sockerärtor. Crème fraichen rundar av smakerna och ger såsen en välbalanserad syrlighet som lyfter alla smaker. Servera pastan med en len mâchesallad och något gott att dricka. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Strimla och stek rostbiffen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och sänk värmen. Rör i crème fraiche och låt bli varmt.
  3. Låt tomaterna rinna av och rör ner dem i såsen.
  4. Koka pastan med sockerärtorna enligt anvisningen på förpackningen
  5. Servera med biffsås och sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med senap.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt med senap.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g rostbiff
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl crème fraiche senap
  • 135 g soltorkade tomater
  • 2 port färsk fettuccine
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3257 kJ / 779 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer